Transport marfa in Germania

Acte necesare pentru un transport de marfuri in Germania

transport marfa GermaniaAi de transportat marfa in spatiul Uniunii Europene sau, mai precis, trebuie sa ajungi cu produsele pe care le comercializezi chiar in Germania? Transportul este stabilit, vei inchiria o autoutilitara pentru toata perioada pe care preconizezi tu ca va dura acesta, insa nu stii care sunt actele necesare pentru ca totul sa se desfasoare conform legii.
.
De asemenea, ai fi interesat sa afli daca Germania impune anumite conditii speciale sau daca are reguli diferite de cele din Romania. Nu ai mai fost pana acum in vreo alta tara straina si toate acestea iti sunt necunoscute si nu ai vrea sa te trezesti cu vreo amenda nemeritata.
.
Pentru inchirierea unei autoutilitare, asa cum ai tu nevoie, cu un MTMA ce nu depaseste 3,5 tone, poti apela cu incredere la firma de transport marfa TransportSigur.ro din Bucuresti.
.

  • Aceasta companie are un parc auto special pentru transportul de marfa international si soferi cu experienta. Acest lucru nu poate fi decat un avantaj pentru tine deoarece nu mai ai batai de cap si in aceasta directie. Insa, trebuie sa stii ce acte iti sunt necesare pentru un transport legal in Germania. Nu-ti fa griji nici in aceasta privinta, TransportSigur.ro s-a gandit si la acest aspect si-ti ofera informatiile necesare.

Transportul de marfuri cu autoutilitare in Germania
.

In primul rand, trebuie sa stii ca toate vehiculele cu masa maxima autorizata de 3,5 tone, conform reglementarilor in vigoare, nu sunt supuse licentierii. Documentele pe care trebuie sa le ai la tine atunci cand efectuezi un transport de marfa in Germania sunt urmatoarele:
  • 1. O scrisoare de transport CMR
  • 2. O foaie de parcurs
  • 3. Aviz de insotire a marfii si factura
  • 4. ITPI, care inseamna inspectia tehnica periodica realizata special pentru traficul international ce se efectueaza la RAR, insa de acest aspect se ocupa TransportSigur.ro
  • 5. Germania impune ca soferul ce conduce autoutilitara sa respecte programul de odihna prevazut de lege si sa noteze acest lucru intr-un tabel special pe care trebuie sa-l prezinte daca este cerut. Cum TransportSigur.ro iti pune la dispozitie si sofer, acest lucru cade in grija lui
  • 6. Copie dupa contractul de inchiriere a autoutilitarei
  • 7. Copie a contractului de munca a soferului. Cum vei tranzita si Ungaria este de preferat ca aceasta copie sa fie tradusa in limba maghiara pentru a evita eventualele neplaceri. Si pentru ca apoi vei trece si prin Austria si in cele din urma si prin Germania, poti folosi chiar un model bilingv, german-maghiar, pentru ca toti cei care te vor opri sa inteleaga exact despre ce este vorba
    .
Este bine sa retii si faptul ca Germania a fost prima tara din toata lumea ce a reusit sa puna la punct o retea nationala de autostrazi. In prezent, Germania, are aproape 10.000 de km de autostrazi in perfecta stare de functionare. Deci, transportul tau va fi lin si fara incidente, cel putin din punctul de vedere al drumului.
.
Ca sa poti intra in Germania, pe langa toate actele prezentate mai sus si care au legatura strict cu transportul de marfa, ai nevoie de cartea de identitate valabila sau de un pasaport. Parcarea, pentru odihna se face doar in spatiile rezervate si se plateste o anumita taxa. Pe autostrada, deoarece este vorba despre un transport de marfa efectuat cu o autoutilitara, exista anumite conditii, fii atent la semne si indicatoare! Nu uita sa-ti pui centura!

COMANDA SERVICII TRANSPORT

Telefoane mobile:
phone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram